Stressless at home

Een kat is een territoriaal dier en voelt zich veilig in zijn eigen vertrouwde omgeving met vertrouwde geuren. Uw kat thuis laten is dus stressbeperkend!
Maar de omgeving is niet altijd alles wat een kat nodig heeft. 
Katten zijn routinebeesten, ze weten perfect wanneer u zal thuiskomen of wanneer uw wekker zal afgaan. Ze vertrouwen op die routine. Die routine valt al weg wanneer u uw reiskoffer maakt.

Steun uw kat voor uw vertrek

Voorzie een Feliwayverdamper reeds voor u effectief met de fysieke voorbereidingen begint van uw vertrek. Dit is vooral aan te raden indien u een gevoelige kat heeft.

Steun uw kat tijdens uw afwezigheid

U kan op verschillende manieren uw kat extra steunen tijdens uw afwezigheid:

  • Feliwayverdamper: U kan de verdamper laten hangen tijdens uw afwezigheid. Indien u geen voorzien heeft, kunnen wij een voorzien tijdens uw afwezigheid (dit dient u op voorhand aan te geven en wordt extra aangerekend).
  • Vuile dekentjes enzo
  • Was geen favoriete dekentjes of slaapplaatsen van uw kat
  • Indien uw kat heel erg gehecht is aan uw aanwezigheid is het aan te raden ook uw geur in de omgeving aanwezig te laten. Laat bvb uw gedragen t-shirt in de buurt liggen. Ook als uw kat toegang heeft tot de slaapkamer, zijn ook de lakens waar u geslapen heeft een extra veilig plekje.

Steun uw kat na uw terugkomst

Uw kat weet niet dat wanneer u terugkomt. Het veranderen van routine kan voor haar best lastig zijn. Sommige katten zijn heel aanhankelijk bij terugkomst en andere zullen zich net terugtrekken. Ieder heeft zo zijn eigen manier van omgaan met die wijziging in routine. Maak je geen zorgen, kijk naar wat je kat wenst en laat het contact van haar uitkomen. Forceer niets indien ze je lijken te negeren. De meeste katten zullen na een paar dagen al terug de oude lijken.

Sommige katten hebben het zo lastig gehad met de afwezigheid van hun baasjes dat ze ongewenst gedrag beginnen te vertonen (onzindelijkheid, sproeien…). Aanschouw dit niet als boosheid maar het behandel dit als ieder ander probleemgedrag: