Overslaan en naar de inhoud gaan
FAQ

Neen, wij hebben er bewust voor gekozen om de poezen GEEN gemeenschappelijke speelruimte te geven en dit zowel voor het vermijden van overdracht van eventuele ziektes via krabpalen, kattenbakken of etensbakjes als voor het vermijden van de vreemde geuren van de andere katten. Dit betekent ook dat een afzonderlijk gebruik van gemeenschappelijke ruimtes risico zou inhouden en dat het niet werd ingericht in het belang van de katten.

Zou jij het fijn vinden om in een reeds beslapen hotelbed met de geur van de vorige bewoner te overnachten? Waarschijnlijk niet :-). Daarom houden we liever ALLES strikt gescheiden!

Hebben de katten dan niet te weinig beweegruimte? Neen! Voor tijdelijke verblijven zeker niet. De suites zijn ongeveer 10m³ groot, dit volume hebben we optimaal benut en we zorgen voor privéspelsessies waar de kat als solitaire jager gewoon op zijn gemak aan kan deelnemen!

Lees zeker ook even onze interessante blogs na over waar katten stress van krijgen: "Cat-stress-list" en "De visie van een kattengedragstherapeut over een kattenhotel"

Daar staat ook nog SUPER waardevolle informatie in om jouw kat een aangenaam verblijf te kunnen verzorgen!!!

Heb je echt alles geprobeerd? En was dat advies juist voor jouw situatie? Heb je alles op het juiste moment toegepast?

 Met alle respect, heb je dit advies van een geschoold iemand in kattengedrag gekregen? Indien niet, ben je niet zeker of dit gepast advies is.

Kreeg je een totaalpakket aan tips die je samen uitvoert? Hoe lang heb je die tip geprobeerd? Als je slechts 1 tip hebt geprobeerd en dan een paar dagen later een andere tip, dan heb je nog geen echte therapie ingezet. 

Een gedragstherapie is een totaalpakket aan tips en opvolging met bijsturing. 

 

Open Google Maps en typ het adres in van het Chat-o-Gand centrum (Achterdries 29, 9050 Gentbrugge). Bereken de efficiëntste route met de wagen van jouw thuisadres naar het centrum en vermenigvuldig het aantal aangegeven kilometers om het totale heen- en terugtraject te berekenen.

De km-vergoeding wordt berekend op het totaal aantal kilometers in het heen-en-terug reistraject aan €0,50 per km.

Twijfel je over de afstand? Neem gerust contact op, dan berekenen wij dit voor jou!

Voor gedragsconsulten :

 • Via bancontact of per overschrijving (voor aanvang van het consult)

Voor een verblijf in het kattenhotel en de kattenoppas aan huis:

 • Contant
 • Per overschrijving

De betaling dient binnen 14 dagen bij reservatie te gebeuren en voor aanvang van het verblijf of de oppasperiode.

Voor diensten (trimsalon/gedragstherapie) in het centrum:

 • Contant
 • Via Payconiq/bancontact app. Je scant onze QR-code.
 • Helaas hebben we GEEN bancontactterminal voor betaling met je kaart ter beschikking

Voor cursussen/lezingen:

 • Per overschrijving

 

Heb je hier nog vragen over? Mail ons dan op: [email protected]

Wens je voordelige en preventieve hulp met de vacht van je kat het hele jaar door? Dan is een gepaste Furr Fantastic abonnementsformule iets voor jou.

Ontdekt de voordelen en voorwaarden hier!

 

Alle info kan je terug vinden op onze Petcubepagina!

Een bestelling voor handelaren bedraagt minimaal 5 stuks of is een veelvoud van 5.

 • De verdelerskorting bedraagt 20% op de adviesprijs incl 6%BTW indien je 5 stuks bestelt.
  • Adviesprijs per boek: 24,99 euro incl BTW
  • Verdelersprijs per boek: 18,86  euro excl BTW
 • De verdelerskorting bedraagt 30% op de adviesprijs incl 6% BTW vanaf dat je 10 stuks bestelt.
  • Adviesprijs per boek: 24,99 euro incl BTW
  • Verdelersprijs per boek: 16,5  euro excl BTW

 • Voor verzending van boekenpakketten gelden volgende tarieven.
  • prijs voor verzending in België  van 1 doos (tot 10 stuks) = 7,5 euro. 
  • prijs voor verzending in België van meerdere dozen(vanaf 15 stuks) = 10 euro

 

 • Boekenpakketten kunnen kosteloos worden opgehaald op afspraak te Chat-o-Gand, Achterdries 29, 9050 Gentbrugge

Gedragstherapie is geen exacte wetenschap. Je moet het proberen en alle middelen om het te doen slagen samen inzetten. Waar een wil is een weg.

Het slagen is afhankelijk van factoren zoals, hoe lang het probleem al bestaat, wat de geschiedenis van de kat is, hoe goed je de adviezen kan opvolgen….

Niet alle factoren hebben ik of jij in de hand (bv de socialisatie van de kat, het karakter van de kat, de mogelijkheden in huis, jouw middelen, medische problemen, ....)

Maar als je het niet probeert, weet je ook niet of dit voor jouw situatie een oplossing is.

 

 

Contacteer ons per mail: [email protected] voor meer informatie!

Het is een investering in elke goede relatie die je ooit nog zal hebben met katten!

 • Een gedragsconsultatie is een investering voor iedere relatie die je ooit nog zal aangaan met een kat! De adviezen die ik je kan geven zijn jaren later nog waardevol.
 • De ervaring en nuttige tips die ik heb opgedaan gedurende meer dan 12 jaar kan ik jou op maat aanbieden om het gedragsprobleem van je kat te verhelpen. 
 • In enkele uren tijd geef ik jou mee wat je nodig hebt om het gedrag van je kat aan te passen en het probleem op te lossen. Hiervoor heb ik letterlijk tientallen boeken voor ingestudeerd. Meer dan 15 000 euro aan opleidingen gespendeerd. En van geen enkele cent heb ik spijt :-). Ik weet dat iedere cent gediend heeft om mij meer te leren over katten en het welzijn van huiskatten en dat van hun baasjes beter te maken en dat draag ik mee voor de rest van mijn leven!

Het kan je heel wat geld besparen!

 • De schade die jouw kat mogelijks maakt bij bepaalde gedragingen zoals onzindelijkheid, sproeien en krabben, is vele malen hoger dan de prijs van het meest uitgebreide gedragsconsult.Hoeveel kost jouw zetel? 1000 -5000 euro? Je gordijnen? 1000-3000 euro? Je matras, 500-2000 euro? Je tapijt 400-1000 euro? Je vloer? Je kleding? Ik kan hier nog even doorgaan....
 • Door 139- 689 euro te investeren zou je gemakkelijk duizenden euro’s kunnen besparen.
 • Aan een uitgebreid consult heb ik al gemakkelijk 8 uur werk. In het uitgebreide pakket met 8 weken opvolging krijg je zelfs een fixe korting: Voor 1 uur gedragsconsultatie en begeleiding betaal je 139 euro. In een uitgebreid pakket help ik jou gemiddeld 8 uren met advies en bijsturing verdeeld over de 8 weken. 8 x 139 euro= 1112 euro. Dat betekent maar liefst een VOORDEEL van 423 euro!

 

Neem dan een kijkje in ons overzicht van mogelijke vaccins en vergelijk dit met het vaccinatieboekje van je kat.
Je mag ook steeds een foto van het vaccinatieboekje doorsturen naar [email protected] , dan kijken wij het voor jou na!
 

Dat is inderdaad stresserend. Het territorium van de kat bestaat uit gekende geursporen die zij zelf heeft aangebracht: krabben, kopjes geven, slapen… 
Die gekende geuren zorgen voor een gevoel van veiligheid. Dit haal je weg wanneer de kat op hotel gaat (tenzij je ook een koffertje kattenspullen meeneemt, dan neem je “thuis” mee op hotel!). 
Als de kat thuis blijft, verandert haar routine ook tijdens jouw afwezigheid en daar blijken katten ook gevoelig aan te zijn.  Thuisblijven wanneer jij er langere tijd niet bent, kan dus eveneens heel spannend zijn voor jouw kat. 
Ben je zeker dat thuislijven de minst stresserende optie is? Dan kan je ook bij ons terecht voor onze oppasservice aan huis: Chat-o-Maison. Een dienstverlening op maat, met dezelfde professionele adviezen en aanpak!
 

Check ook onze blog: Thuis of op kattenhotel?

Ja zeker! Het is inderdaad mogelijk dat jouw kat te onzeker is om te spelen met vreemden. Jij kent je kat natuurlijk het beste, en indien jouw viervoeter het ook thuis soms moeilijk heeft met vreemde mensen, kan dat ook het geval zijn in het Chat-o-Resort.


Actieve speelsessies zijn dan waarschijnlijk niet mogelijk bij dit type katjes. Naast het spelen, zijn er dessalniettemin nog veel andere manieren waarop we het stresslevel bij jouw huistijger zo veel mogelijk proberen te beperken! Daarvoor zetten we extra in op andere hulpmiddelen zoals Feliway, kruiden en het verstuiven van essentiële oliën.

 Deze hebben laatste zijn volkomen veilig in gebruik omdat we enkel werken met verstuivers, we zullen dit nooit rechtstreeks op de kat toepassen.
Daarnaast zijn ook de kruiden en de speeltjes waar katten zich alleen mee kunnen amuseren een absolute meerwaarde. 'alleenspel' werkt namelijk ook relaxerend!
Ook voederpuzzels of het verstoppen van snoepjes zijn extra dingetjes die jouw kat zonder de aanwezigheid van een cat servant kunnen bezig houden en helpen ontspannen!
Het gebeurt ook wel eens dat we een onzekere kat toch aan het spelen krijgen omdat ze zo positief getriggerd raakt door ons uitgebreid assortiment aan speeltjes en mogelijkheden, net omdat het helemaal op katten is afgestemd!
Voor poezen die thuis niet of weinig spelen is dit HET moment om uit te zoeken waar jouw kat wel mee kunnen triggeren. Spelen is immers heel erg belangrijk voor katten om te doen! Zelfs voor de iets oudere poezen :-)!

Dat kan! Op voorwaarde dat de kat het toelaat en het stresslevel niet te hoog is. We kunnen nooit garanderen dat we de vachtverzorging uitvoeren. 

Katten die regelmatig terugkomen, wennen sneller aan hun verblijf, waarbij de kans ook groter is dat ze het ok vinden.

Beperkte en preventieve vachtzorg zit inbegrepen in de prijs van een All-in pakket. Dit houdt bijvoorbeeld in: de pels controleren met de vingers, het verwijderen van knopen of het verwijderen van een enkele klit,.. Nogmaals, dit gebeurt enkel wanneer de kat het ok vindt. Indien niet, doen we deze controle niet om haar geen extra stress te bezorgen. 

Indien de volledige pels moet worden gecontroleerd met de kam (bij hele dichte of langharige vacht), heeft de vacht meerdere klitten of is deze zelfs vervilt, dan is het nodig om een hoger vachtzorg-pakket bij te boeken, ongeacht het verblijfspakket dat je hebt gereserveerd. 

Het voordeel van vachtzorg in het hotel kan zijn dat we dit geleidelijk kunnen aanpakken en verspreiden over meerdere dagen. Zo kunnen we iedere dag een klein stukje doen, wanneer een grote trimbeurt ineens te veel zou zijn voor de kat. Op deze manier zorgt die extra manipulatie ook voor minder stress en een gelukkigere kat!
 

Neen, dat is niet de bedoeling. Het is wel toegelaten reeds op voorhand wedstrijden ter organiseren met Snor-boeken. De prijs mag echter maar uitgedeeld worden vanaf de officiële lanceringsdatum op 04/10/2020

Neen, dat is niet mogelijk.

Na overleg met onze jurist gespecialiseerd in contractrecht leggen we hier uit wat "overmacht"  exact betekent in België in functie van de overeenkomst voor een reservatie in het kattenhotel.

Bij het aangaan van een overeenkomst gaan beide partijen zowel Chat-o-Gand als de cliënt een verplichting aan:

 • Chat-o-Gand reserveert een suite voor een overeengekomen periode met de daarbij horende zorgen
 • De cliënt zijn verplichting in de overeenkomst is de betaling van de reservatie en dat de kat voldoet aan de wettelijke voorwaarden qua vaccinaties.
Het brengen van de poes behoort niet tot de verplichting. Het annuleren van een reis door externe omstandigheden waar je zelf niet kan aan doen (ziekte, annulering reis, pandemie...)  is geen geldige reden om "overmacht"  in te roepen. 

Wat wel kan, is dat dit gedekt is door de eventuele reisverzekering afhankelijk van hun voorwaarden. Hiervoor dien je jouw reisverzekering te contacteren, liefst bespreek je dit op voorhand om zeker te zijn wat de mogelijkheden zijn! 

Dat betekent dat steeds de betaling verschuldigd blijft zoals overeengekomen in de overeenkomst.

Het gereserveerde verblijf (ons deel van de overeenkomst) kan namelijk wel doorgaan ongeacht of jouw specifieke reis doorgaat. 

"Overmacht" is de onmogelijkheid tot uitvoering van de overeenkomst. Men bedoelt hiermee de absolute onmogelijkheid. "Overmacht" vanuit het standpunt van jou als klant, op deze overeenkomst, kan enkel ingeroepen worden indien je letterlijk helemaal geen mogelijkheden meer hebt om te betalen want dit is je verplichting die je als klant aangaat bij de overeenkomst. 

Overmacht vanuit het standpunt van de klant kan enkel uitgesproken worden door een rechter. Het melden dat je niet kan betalen is niet voldoende om hier aanspraak op te maken.

 

We proberen zo veel mogelijk jouw wensen tegemoet te komen qua suites en je de keuze te geven! Tijdens rustige periodes is de kans heel groot dat de suite zoals vermeld op je offerte kan behouden blijven. 

Indien het echter nodig is om de bezetting van het kattenhotel te optimaliseren in drukke tijden zoals hoogseizoen (doorgaans tijdens de vakanties) behouden wij het recht om je kat in een andere gelijkwaardige suite onder te brengen.

We trachten dan in de mate van het mogelijke rekening te houden met het type suite (bvb een suite in dezelfde gang). Het kan echter niet gegarandeerd worden (uitgezonderd de Disney Suite aangezien deze geen raam heeft, je kat zal nooit zonder uitdrukkelijke toestemming in die suite verblijven.).

Een wijziging van suite door Chat-o-Gand geeft je geen recht op eventueel kosteloos annuleren. Bij annulatie zijn de annulatievoorwaarden van toepassing.

Dank voor je begrip!!!

Bekijk hier onze mogelijkheden voor stage te volgen!

Bekijk hier onze mogelijkheden voor stage te volgen!

Bekijk hier onze mogelijkheden voor stage te volgen!

Neen we kunnen geen kwalitatief advies geven per mail. De beste aanpak is de aanpak op maat tijdens een van onze consultatie mogelijkheden

 

 

 

Neen, er is geen rechtstreeks contact tussen de katten en de katten kunnen elkaar niet zien, wat een ENORME geruststelling is want andere katten betekent een gigantische bron van stress!

Lees zeker ook even onze interessante blogs na over waar katten stress van krijgen: " Cat-stress-list" en "De visie van een kattengedragstherapeut over een kattenhotel".

Daar staat ook nog SUPER waardevolle informatie in om jouw kat een aangenaam verblijf te kunnen verzorgen!!!

Wij hebben door onze TOP- locatie in de rustige woonwijk geen buitenruimtes ter beschikking.

Voor buitenkatten bij wie dit een mogelijk tijdelijk gemis zou kunnen zijn entertainen we de katten met veel plezier in hun eigen privésuite met weliswaar een geweldig zicht op een buitenruimte met interessante passage en bekijks van voorbij vliegende vogels!

Voor binnenkatten is het sowieso NIET aan te raden hen buiten te laten als ze dat thuis niet gewoon zouden zijn. Het zou voor hen een extra bron van stress kunnen zijn of in ander geval een gemis  later als ze thuis niet buiten mogen. Laat dus nooit een binnenkat verblijven in een tijdelijk verblijf met buitenruimte als ze daar thuis geen toegang toe heeft!

Ontdek onze GEWELDIGE suites in een virtuele 3-D rondleiding of gewoon hier met foto's en uitleg per suite!

 

 

Tussentijds eens langskomen is mogelijk op afspraak. Echter raden we dit eerder af omdat het verwarrend kan zijn en misschien is jouw kat nog aan het wennen. Normaal linken katten de komst van hun eigenaar in het hotel namelijk aan naar huis gaan. 

 

Ja! Jouw dierenarts dient eerst een medische oorzaak volledig uit te sluiten. 

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en ziekte. 
Ze zullen instinctief zo weinig mogelijk signalen geven dat er iets mis is. Dit is een beschermingsmechanisme om er door grotere roofdieren niet uitgepikt te worden als ‘zwak’.  

Medische problemen komen meestal slechts aan het licht wanneer de kat al langere tijd met pijn en ongemakken kampt. Het vertonen van ongewenst gedrag kan een eerste teken zij dat er iets aan de hand is!

Voor je er van uit gaat dat het probleem gedragsmatig is, is steeds een grondig onderzoek door de dierenarts nodig. Aanvullend onderzoek zoals een urine- of bloedonderzoek kan noodzakelijk zijn om zeker te zijn dat je kat gezond is. Vanaf de leeftijd van 10 jaar is een preventief bloedonderzoek zelfs jaarlijks aan te raden! 

Raadpleeg in het kader van ongewenst gedrag van je kat dus altijd eerst de dierenarts.

Tips om stressless naar je dierenarts te gaan vind je HIER!

Voor elk ongewenst kattengedrag dat je maar kan bedenken:

 • Sproeien in huis
 • Onzindelijkheid
 • Angstig kattengedrag
 • Agressie tussen katten
 • Agressie naar mensen
 • Zelfverminking
 • Vernielgedrag
 • Nachtelijke activiteit
 • Miauwen
 • Krabben aan meubelen
 • Pica, het eten van oneetbare spullen
 • Te veel aandacht vragen
 • ....

 

Afhankelijk van de kat zullen we de PUNTJES van de nagels gaan knippen. Dus niet de volledige nagels zelf.

Dit is nodig om de behandelaar tijdens een verzorging een beetje te kunnen beschermen. We werken met respect maar aangezien de meeste katten een vachtverzorging niet als een spa-behandeling zien, is dat helaas soms nodig. Het is een preventieve en niet-invasieve maatregel zonder gevaar voor de kat, zelfs wanneer die ook een buitenleven heeft.

Eens thuis zullen de nagels van de kat na enkele keren krabben, al snel weer in topconditie zijn. De nagel van een kat stopt immers niet met groeien en zal dus spoedig weer in normale lengte zijn.

Katten hebben namelijk hun nagels nodig. De functie van de nagels bij katten:

 • worden gebruikt als klimhulpmiddel
 • worden gebruikt om prooien te vangen 
 • beschermen de voet tegen beschadiging tijdens het lopen
 • worden gebruikt om zichzelf te verzorgen (bvb krabben achter de oren met de achterpoten)
 • worden gebruikt om zichzelf te beschermen tegen vijanden
 • doen dienst als visueel communicatiemiddel (het aanbrengen van krabsporen). Tegelijkertijd zal de kat ook nog zijn geur verspreiden

Uitzonderingen: Enkel bij afwijkende nagels of nagels welke dreigen in te groeien (bvb bij oudere katten) zullen we verder behandelen dan alleen het knippen van de puntjes.

Meer informatie over wat een vachtverzorging inhoudt, vind je HIER.

Ontwollen van de vacht zorgt ervoor dat je op korte termijn minder haren in huis zal hebben. Top, zou je denken?! Helaas zorgt het intensief ontwollen (van haren die eigenlijk niet klaar zijn om uit te vallen) ervoor dat je net de vacht gaat stimuleren om snel terug te groeien. De vacht van de kat heeft namelijk belangrijke functies zoals bescherming tegen mechanisch geweld maar bijvoorbeeld ook om haar temperatuur op peil te houden.

De haren die zullen terug groeien (omdat de kat ze nu eenmaal nodig heeft), zijn echter van slechtere kwaliteit. De haarknoppen waaruit het haar groeit zijn namelijk beschadigd door de "trekkracht" en hebben niet genoeg voeding meer voor een "sterk" haar op korte termijn. Daardoor zullen deze ook sneller gaan klitten. Je gaat daardoor net weer meer willen kammen en zo kom je in een spiraal terecht waarbij de kwaliteit van de vacht steeds verder achteruitgaat.
Je zal vervolgens een extra intensieve rui-periode gaan oproepen en de haren zullen meer en meer samen uitvallen. Normaal gezien gaat dit gefaseerd met pieken in voorjaar en zomer. Je loopt dus het risico dat de kat in een constante, intensievere rui terechtkomt. De kat kan het daardoor mogelijks niet meer aan om haar eigen vacht zelf te verzorgen en slikt daarbij meer haar binnen dan ze kan verwerken.


Bekijk onze mogelijkheden voor een trimconsult met advies op maat hoe je vachtvriendelijk te werk gaat en overmatig verharen kan tegengaan!
 

Katten gaan we enkel wassen indien er echt geen andere mogelijkheid is om vuil uit de vacht te verwijderen. Nadien drogen we de poes onder een drooglamp zodat ze rustig zonder lawaai van een haardroger kunnen bekomen. Hou rekening met de nodige droogtijd. Hiervoor geldt een prijstoeslag van een Furr Mini. Dit moet op voorhand aangevraagd worden.

 

 

Het komt absoluut niet vaak voor dat een kat totaal niet te behandelen is. Veel katten waarvan je vermoedt dat ze een trimbehandeling niet zouden toelaten, kunnen wel behandeld worden mits de juiste, zachtaardige aanpak.Het is altijd de moeite waard om een trimconsult zonder verdoving uit te testen.

Enkel in héél uitzonderlijke gevallen is het echt niet mogelijk. In dat geval rekenen we enkel een Furr Mini aan.

Je kan daarnaast dan nog altijd een vachtvriendelijke behandeling onder verdoving inplannen om de vachtproblemen te verhelpen. Wij werken hiervoor samen met de dierenartspraktijken van WelloPet.

Bij wijze van uitzondering kan het mogelijk zijn om de kat op te halen of te brengen op momenten die afwijken van de openingsuren (van maandag tot zaterdag). Echter, hiervoor moet een aparte afspraak worden aangevraagd en hangt het af van de haalbaarheid en beschikbaarheid van het team. Voor een dergelijke uitzondering is een bijkomende vergoeding van €35 verschuldigd bovenop de dagprijs van de begonnen dag. Wij reserveren daarvoor extra tijd in de agenda waarop wij geen andere afspraken kunnen inplannen.

Op zon- en feestdagen worden de katten uiteraard verzorgd.
Maar op feestdagen worden er geen uitzonderingen gemaakt in verband met het ophalen of brengen van hotelgasten. 

Hou zeker ook rekening met het afhaalmoment van jouw kat en probeer het tijdstip niet te nipt te plannen aansluitend op jouw terugreis. Wij kunnen immers niet garanderen dat de kat diezelfde dag nog kan worden uitgecheckt indien je door onvoorziene omstandigheden niet op tijd kan zijn. Wij en de poezen danken je voor het begrip! :-)

Neem contact op voor meer informatie: [email protected]

•    Het vaccinatieboekje
•    Een dekentje met de geur op van je kat (bvb waar je kat graag op ligt te slapen)
     Neem dit dekentje APART mee! Zo moeten we dit niet van onder de kat heen halen
•    Snoepjes of een speeltje dat je kat heel graag heeft
•    Het materiaal dat je zelf gebruikt voor vachtzorg: bvb kammen, borstels...
 

Controle

We kijken de vacht aandachtig na op zoek naar probleemzones om knopen en klitten te vermijden.

Indien knopen of klitten aanwezig zijn, evalueren we hoe we deze kunnen verwijderen zodat je kat er het minste last van heeft. 

Kammen of scheren

We proberen altijd waar mogelijk met de kam te werken, maar soms is scheren de enige oplossing. Indien dat nodig is, doen we dat steeds zo elegant mogelijk. We overleggen met het baasje en houden altijd rekening met de gemoedsstemming en het welzijn van de kat.

Het kan gebeuren dat de kat met een ietwat kort of vreemd kapsel naar huis gaat maar vervolgens wel verlost is van pijn en ongemak.

Oren, ogen en nagels

We maken ogen en oortjes proper indien dat nodig is. Nagels knippen doen we vooral uit voorzorg en als bescherming voor de behandelaar. Het gaat hier enkel om het puntje van de nagel. Enkel bij medische noodzaak zullen we ietsje verder knippen (bvb. bij oudere katten).

Duur

De duur van een vachtbehandeling kan heel verschillend zijn en varieert tussen de 20 en 60 minuten. We houden deze steeds zo kort mogelijk voor het welzijn van de kat.

 

Je kan bij aanvang van je reservatieaanvraag een “FLEXIVOUCHER” aankopen, dit houdt het volgende in:

● Je voegt de voucher toe bij je reservatie.

● Je hebt met de voucher de mogelijkheid om je reservatie éénmalig te verplaatsen binnen het jaar, te rekenen vanaf dat je reservatie normaal van start zou gaan. Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbare plaats op het gekozen moment. Tijdig opnieuw inboeken is aangeraden.

● Je kan de voucher inzetten ieder moment voor de aanvang van je reservatie.

● Je mag de voucher inzetten en het aantal dagen splitsen over meerdere reservaties. Enkel de poetskost zal extra worden aangerekend omdat dit een kost per verblijf is.

● Een volledige of een gedeeltelijke terugbetaling (zoals vermeld in de algemene voorwaarden bij het kopje “Annuleren” p.4) bij een uiteindelijke annulatie van de  verplaatsing vervalt wanneer je de voucher activeert. De voucher is dus GEEN annulatieverzekering maar geeft je de mogelijkheid om eenmalig je reservatie te verplaatsen en dus je reeds betaalde bedrag in te zetten op een ander moment. Voor een annulatieverzekering informeer je best bij je reisagentschap.

 • Bijvoorbeeld: Boek je een verblijf voor 1 juni 2023 en dien je dit verblijf te verplaatsen, dan kan dat eenmalig tot 1 juni 2024. Kan de verplaatste reservatie ook niet doorgaan dan vindt er geen terugbetaling plaats zoals vermeld in de standaard algemene voorwaarden.

● Indien je bij bevestiging van je reservatie geen voucher hebt aangeschaft en je reservatie kan niet doorgaan op het gewenste moment, zijn de standaard annulatieregels (bij het kopje “Annuleren” p.4) van toepassing en blijft de annulatievergoeding gelden. Je hebt dan niet de mogelijkheid de reservatie te verplaatsen.

Je kan het beroep op vele wijzen omschrijven: "kattentherapeut", "kattengedragstherapeut", "kattengedragsdeskundige", "kattenpsycholoog" of misschien wel de meest gekende term "kattenfluisteraar". 
Het komt er echter allemaal op neer dat de therapeut het gedrag van de kat observeert, probeert te begrijpen en aan de hand van advies, waar nodig, probeert bij te sturen naar meer gewenst gedrag. Alles wordt gebaseerd op het natuurlijk gedrag van de kat, afkomstig uit kennis uit de vakliteratuur.


 

Een andere benaming van huid-kat-en vachtvriendelijk trimmen is niet-invasief verzorgen en niet-invasief trimmen. Dit is een verzorgingsmethode die de kattenvacht en het welzijn van de kat respecteert. Het heeft een veel natuurlijkere benadering dan de klassieke aanpak waarbij zo veel mogelijk haar uit de vacht verwijderd wordt (ontwollen heet dit). De kat wordt hierbij al dan niet standaard in de "houdgreep" gehouden.
Bij onze methode wordt rekening gehouden met de psyche en de gezondheid van de kat, want de vacht van de kat heeft wel degelijk nut! We werken dus zo veel mogelijk vacht-sparend en werken dus enkel met vachtsparend materiaal. Het doel van een verzorging is dus niet zo veel mogelijk haar uit de vacht te gaan halen maar de kat vooral te helpen om de vacht in een zo optimaal mogelijke conditie te houden. Dit gebeurt op een zo aangenaam mogelijke manier zonder onder andere ook honden (of nog maar hun geur) in de buurt!

Het is een methode waar kattengedragstherapeuten achter staan!
 

Meer informatie over wat een vachtverzorging inhoudt, vind je hier.

Katten die in het dagelijkse leven minder stress hebben, zijn doorgaans beter te behandelen. Stress stapelt zich op wanneer de kat geen adempauzes heeft van stresserende gebeurtenissen. Te veel kan zich uiten in ongewenst gedrag in huis, maar mogelijks ook op de trimtafel, waardoor behandelen moeilijker kan worden. Om stress in huis aan te pakken en advies op maat te krijgen, bekijk je best even onze mogelijkheden om je hiermee te helpen.

Enkele basistips:
•    Plan een trimconsult niet te dicht bij een andere stresserende gebeurtenis, zoals bvb de dierenarts of een vakantie. Spoedgevallen zijn natuurlijk altijd een uitzondering!
•    Maak het je kat zo comfortabel mogelijk om te reizen. Leer je kat om reizen minder beangstigend te vinden. Uitgebreide tips daarover vind je terug in dit blogartikel  en zijn gelijkaardig aan die om te reizen naar de dierenarts.
•    Speel net voor je moet vertrekken nog heel even met de kat of biedt thuis nog wat ontspannende kruiden aan zoals valeriaan. 
•    Zorg ervoor dat je zelf zo rustig mogelijk bent en de kat ook rustig in de transportmand plaatst. 
•    Neem een dekentje met de eigen geur en het haar van de kat mee in de transportmand. En nog een extra voor op de trimtafel.

Lees ook even onze blog over "Stresspreventie bij trimconsulten".
 

Het kan soms gebeuren dat een kat niet in één keer behandeld kan worden omdat zij het gewoon niet (meer) toelaat en/of er te veel werk is aan de vacht. 
In dit geval wordt de behandeling uitgevoerd tot voor zover mogelijk en wordt later opnieuw een vervolgsessie gepland, liefst pas na een 10-tal dagen.
 

Raadpleeg hier de algemene voorwaarden voor verdelers van Snor-boeken

Je kan de algemene voorwaarden hier raadplegen.

Je kan de algemene voorwaarden hier raadplegen.

Lees de algemene voorwaarden voor het trimsalon HIER na.

Gelieve de algemene voorwaarden van het kattenhotel hier te raadplegen.

Je kan bij ons terecht OP AFSPRAAK tijdens de openingsuren om je kat te brengen/op te halen of voor een vrijblijvende rondleiding. 

Openingsuren Kattenhotel

 • Maandag- Zaterdag: 10:00-12:00 
 • Zondag: gesloten ( het is niet mogelijk je kat dan te halen of te brengen)
 • Feestdagen: gesloten (het is niet mogelijk je kat dan te halen of te brengen)

Kom je toch zonder afspraak, dan kan het helaas zijn dat je voor gesloten deuren staat.

 

Contacteer ons per mail: [email protected] of op 09/395 71 95 voor meer informatie!

Wens je in uitzonderlijk geval toch buiten de openingsuren je kat te brengen of op te halen dan wordt er bekeken of dit praktisch mogelijk is in onze planning en wordt er een toeslag aangerekend.

 

De mogelijkheden om een trimconsult in te plannen, kan je terugvinden op de reservatiepagina. Doorgaans gaan consulten door in de voormiddag en net na de middag van maandag-zaterdag. 

Contacteer ons per mail: [email protected] of op 0489/ 32 66 93 voor meer informatie!

 

 

De formules voor het kattenhotel kan je vinden op onze overzichtspagina. Bereken zelf jouw prijs op maat met onze prijssimulator!

Lees even onze blog na over de VERPLICHTE VACCINATIES EN ANTI-PARASITAIRE BESTRIJDING op kattenhotel.

Vaccinaties tegen:

 • Kattenziekte
 • Niesziekte
 • Leucose

Anti-parasitaire middelen:

 • Ontvlooien
 • Ontwormen

Je vindt de recentste versie van algemene voorwaarden in onderstaand PDF-document. Het is telkens de recentste versie van de algemene voorwaarden welke van toepassing is. 

•    De kat in een veilige transportmand :-)
•    We vragen dat het baasje zelf tijdens de eerste behandeling zeker aanwezig blijft. Voor sommige katten kan dat geruststellend werken. Lees ook andere mogelijkheden om stress te beperken bij een trimconsult!
•    Beperk het aantal personen die de kat vergezellen tot maximum twee
•    Hele jonge kinderen meenemen is niet aan te raden, oudere kinderen die rustig kunnen toekijken zijn welkom!


 

Inkijkexemplaar Snor

Wil je graag eens binnen piepen in het Snor-boek?

Check dan snel de preview!

Je ontdekt er de sfeer van het verhaal en hoe het tweede deel met meer theorie en praktische tips is opgebouwd.

Fragment uit Snor

Beeldmateriaal

Snor boeken
Snor voorkant cover
Snor Cover achterkant
Snor loopt in de tuin
Snorboek in de tuin
Joline met Snorboek

Nog meer Snor happiness!

Snor kijkt omhoog
Snorrologie

Een project voor leerkrachten!

Snor wast zich
Vachtzorg

Help je kat naar een pracht vacht!

Snor zit neer
Shop

Shop de leukste items voor gelukkige katten!

Snor springt
Tips van Snor

Snor geeft je graag nog wat leuke tips mee!

Snor is nerveus
Gedragstherapie

Kattengedragsadvies op maat!

Snor kijkt om
Vakantieopvang

Exclusieve suites voor de grootste schatten!

Reviews

Jana De Kuysscher (niet gecontroleerd)

Vedder en Snor

Ik vind het een fantastisch boek! Waarom? Het is niet enkel mooi getekend en een leuk verhaal voor kinderen, maar er staan ook veel relevante tips in waardoor je jouw viervoeter nog gelukkiger kan maken door zijn gedrag beter te observeren en analyseren. Geschikt voor jong en oud!

di, 30/03/2021 - 14:04 Permalink

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
3 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.