Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor gedragsconsulten :

 • Via bancontact of per overschrijving (voor aanvang van het consult)

Voor een verblijf in het kattenhotel en de kattenoppas aan huis:

 • Contant
 • Per overschrijving

De betaling dient binnen 14 dagen bij reservatie te gebeuren en voor aanvang van het verblijf of de oppasperiode.

Voor diensten (trimsalon/gedragstherapie) in het centrum:

 • Contant
 • Via Payconiq/bancontact app. Je scant onze QR-code.
 • Helaas hebben we GEEN bancontactterminal voor betaling met je kaart ter beschikking

Voor cursussen/lezingen:

 • Per overschrijving

 

Heb je hier nog vragen over? Mail ons dan op: [email protected]

Wens je voordelige en preventieve hulp met de vacht van je kat het hele jaar door? Dan is een gepaste Furr Fantastic abonnementsformule iets voor jou.

Ontdekt de voordelen en voorwaarden hier!

 

Dat kan! Op voorwaarde dat de kat het toelaat en het stresslevel niet te hoog is. We kunnen nooit garanderen dat we de vachtverzorging uitvoeren. 

Katten die regelmatig terugkomen, wennen sneller aan hun verblijf, waarbij de kans ook groter is dat ze het ok vinden.

Beperkte en preventieve vachtzorg zit inbegrepen in de prijs van een All-in pakket. Dit houdt bijvoorbeeld in: de pels controleren met de vingers, het verwijderen van knopen of het verwijderen van een enkele klit,.. Nogmaals, dit gebeurt enkel wanneer de kat het ok vindt. Indien niet, doen we deze controle niet om haar geen extra stress te bezorgen. 

Indien de volledige pels moet worden gecontroleerd met de kam (bij hele dichte of langharige vacht), heeft de vacht meerdere klitten of is deze zelfs vervilt, dan is het nodig om een hoger vachtzorg-pakket bij te boeken, ongeacht het verblijfspakket dat je hebt gereserveerd. 

Het voordeel van vachtzorg in het hotel kan zijn dat we dit geleidelijk kunnen aanpakken en verspreiden over meerdere dagen. Zo kunnen we iedere dag een klein stukje doen, wanneer een grote trimbeurt ineens te veel zou zijn voor de kat. Op deze manier zorgt die extra manipulatie ook voor minder stress en een gelukkigere kat!
 

Afhankelijk van de kat zullen we de PUNTJES van de nagels gaan knippen. Dus niet de volledige nagels zelf.

Dit is nodig om de behandelaar tijdens een verzorging een beetje te kunnen beschermen. We werken met respect maar aangezien de meeste katten een vachtverzorging niet als een spa-behandeling zien, is dat helaas soms nodig. Het is een preventieve en niet-invasieve maatregel zonder gevaar voor de kat, zelfs wanneer die ook een buitenleven heeft.

Eens thuis zullen de nagels van de kat na enkele keren krabben, al snel weer in topconditie zijn. De nagel van een kat stopt immers niet met groeien en zal dus spoedig weer in normale lengte zijn.

Katten hebben namelijk hun nagels nodig. De functie van de nagels bij katten:

 • worden gebruikt als klimhulpmiddel
 • worden gebruikt om prooien te vangen 
 • beschermen de voet tegen beschadiging tijdens het lopen
 • worden gebruikt om zichzelf te verzorgen (bvb krabben achter de oren met de achterpoten)
 • worden gebruikt om zichzelf te beschermen tegen vijanden
 • doen dienst als visueel communicatiemiddel (het aanbrengen van krabsporen). Tegelijkertijd zal de kat ook nog zijn geur verspreiden

Uitzonderingen: Enkel bij afwijkende nagels of nagels welke dreigen in te groeien (bvb bij oudere katten) zullen we verder behandelen dan alleen het knippen van de puntjes.

Meer informatie over wat een vachtverzorging inhoudt, vind je HIER.

Ontwollen van de vacht zorgt ervoor dat je op korte termijn minder haren in huis zal hebben. Top, zou je denken?! Helaas zorgt het intensief ontwollen (van haren die eigenlijk niet klaar zijn om uit te vallen) ervoor dat je net de vacht gaat stimuleren om snel terug te groeien. De vacht van de kat heeft namelijk belangrijke functies zoals bescherming tegen mechanisch geweld maar bijvoorbeeld ook om haar temperatuur op peil te houden.

De haren die zullen terug groeien (omdat de kat ze nu eenmaal nodig heeft), zijn echter van slechtere kwaliteit. De haarknoppen waaruit het haar groeit zijn namelijk beschadigd door de "trekkracht" en hebben niet genoeg voeding meer voor een "sterk" haar op korte termijn. Daardoor zullen deze ook sneller gaan klitten. Je gaat daardoor net weer meer willen kammen en zo kom je in een spiraal terecht waarbij de kwaliteit van de vacht steeds verder achteruitgaat.
Je zal vervolgens een extra intensieve rui-periode gaan oproepen en de haren zullen meer en meer samen uitvallen. Normaal gezien gaat dit gefaseerd met pieken in voorjaar en zomer. Je loopt dus het risico dat de kat in een constante, intensievere rui terechtkomt. De kat kan het daardoor mogelijks niet meer aan om haar eigen vacht zelf te verzorgen en slikt daarbij meer haar binnen dan ze kan verwerken.


Bekijk onze mogelijkheden voor een trimconsult met advies op maat hoe je vachtvriendelijk te werk gaat en overmatig verharen kan tegengaan!
 

Katten gaan we enkel wassen indien er echt geen andere mogelijkheid is om vuil uit de vacht te verwijderen. Nadien drogen we de poes onder een drooglamp zodat ze rustig zonder lawaai van een haardroger kunnen bekomen. Hou rekening met de nodige droogtijd. Hiervoor geldt een prijstoeslag van een Furr Mini. Dit moet op voorhand aangevraagd worden.

 

 

Het komt absoluut niet vaak voor dat een kat totaal niet te behandelen is. Veel katten waarvan je vermoedt dat ze een trimbehandeling niet zouden toelaten, kunnen wel behandeld worden mits de juiste, zachtaardige aanpak.Het is altijd de moeite waard om een trimconsult zonder verdoving uit te testen.

Enkel in héél uitzonderlijke gevallen is het echt niet mogelijk. In dat geval rekenen we enkel een Furr Mini aan.

Je kan daarnaast dan nog altijd een vachtvriendelijke behandeling onder verdoving inplannen om de vachtproblemen te verhelpen. Wij werken hiervoor samen met de dierenartspraktijken van WelloPet.

•    Het vaccinatieboekje
•    Een dekentje met de geur op van je kat (bvb waar je kat graag op ligt te slapen)
     Neem dit dekentje APART mee! Zo moeten we dit niet van onder de kat heen halen
•    Snoepjes of een speeltje dat je kat heel graag heeft
•    Het materiaal dat je zelf gebruikt voor vachtzorg: bvb kammen, borstels...
 

Controle

We kijken de vacht aandachtig na op zoek naar probleemzones om knopen en klitten te vermijden.

Indien knopen of klitten aanwezig zijn, evalueren we hoe we deze kunnen verwijderen zodat je kat er het minste last van heeft. 

Kammen of scheren

We proberen altijd waar mogelijk met de kam te werken, maar soms is scheren de enige oplossing. Indien dat nodig is, doen we dat steeds zo elegant mogelijk. We overleggen met het baasje en houden altijd rekening met de gemoedsstemming en het welzijn van de kat.

Het kan gebeuren dat de kat met een ietwat kort of vreemd kapsel naar huis gaat maar vervolgens wel verlost is van pijn en ongemak.

Oren, ogen en nagels

We maken ogen en oortjes proper indien dat nodig is. Nagels knippen doen we vooral uit voorzorg en als bescherming voor de behandelaar. Het gaat hier enkel om het puntje van de nagel. Enkel bij medische noodzaak zullen we ietsje verder knippen (bvb. bij oudere katten).

Duur

De duur van een vachtbehandeling kan heel verschillend zijn en varieert tussen de 20 en 60 minuten. We houden deze steeds zo kort mogelijk voor het welzijn van de kat.

 

Een andere benaming van huid-kat-en vachtvriendelijk trimmen is niet-invasief verzorgen en niet-invasief trimmen. Dit is een verzorgingsmethode die de kattenvacht en het welzijn van de kat respecteert. Het heeft een veel natuurlijkere benadering dan de klassieke aanpak waarbij zo veel mogelijk haar uit de vacht verwijderd wordt (ontwollen heet dit). De kat wordt hierbij al dan niet standaard in de "houdgreep" gehouden.
Bij onze methode wordt rekening gehouden met de psyche en de gezondheid van de kat, want de vacht van de kat heeft wel degelijk nut! We werken dus zo veel mogelijk vacht-sparend en werken dus enkel met vachtsparend materiaal. Het doel van een verzorging is dus niet zo veel mogelijk haar uit de vacht te gaan halen maar de kat vooral te helpen om de vacht in een zo optimaal mogelijke conditie te houden. Dit gebeurt op een zo aangenaam mogelijke manier zonder onder andere ook honden (of nog maar hun geur) in de buurt!

Het is een methode waar kattengedragstherapeuten achter staan!
 

Meer informatie over wat een vachtverzorging inhoudt, vind je hier.

Katten die in het dagelijkse leven minder stress hebben, zijn doorgaans beter te behandelen. Stress stapelt zich op wanneer de kat geen adempauzes heeft van stresserende gebeurtenissen. Te veel kan zich uiten in ongewenst gedrag in huis, maar mogelijks ook op de trimtafel, waardoor behandelen moeilijker kan worden. Om stress in huis aan te pakken en advies op maat te krijgen, bekijk je best even onze mogelijkheden om je hiermee te helpen.

Enkele basistips:
•    Plan een trimconsult niet te dicht bij een andere stresserende gebeurtenis, zoals bvb de dierenarts of een vakantie. Spoedgevallen zijn natuurlijk altijd een uitzondering!
•    Maak het je kat zo comfortabel mogelijk om te reizen. Leer je kat om reizen minder beangstigend te vinden. Uitgebreide tips daarover vind je terug in dit blogartikel  en zijn gelijkaardig aan die om te reizen naar de dierenarts.
•    Speel net voor je moet vertrekken nog heel even met de kat of biedt thuis nog wat ontspannende kruiden aan zoals valeriaan. 
•    Zorg ervoor dat je zelf zo rustig mogelijk bent en de kat ook rustig in de transportmand plaatst. 
•    Neem een dekentje met de eigen geur en het haar van de kat mee in de transportmand. En nog een extra voor op de trimtafel.

Lees ook even onze blog over "Stresspreventie bij trimconsulten".
 

Het kan soms gebeuren dat een kat niet in één keer behandeld kan worden omdat zij het gewoon niet (meer) toelaat en/of er te veel werk is aan de vacht. 
In dit geval wordt de behandeling uitgevoerd tot voor zover mogelijk en wordt later opnieuw een vervolgsessie gepland, liefst pas na een 10-tal dagen.
 

Lees de algemene voorwaarden voor het trimsalon HIER na.

De mogelijkheden om een trimconsult in te plannen, kan je terugvinden op de reservatiepagina. Doorgaans gaan consulten door in de voormiddag en net na de middag van maandag-zaterdag. 

Contacteer ons per mail: [email protected] of op 0489/ 32 66 93 voor meer informatie!

 

 

•    De kat in een veilige transportmand :-)
•    We vragen dat het baasje zelf tijdens de eerste behandeling zeker aanwezig blijft. Voor sommige katten kan dat geruststellend werken. Lees ook andere mogelijkheden om stress te beperken bij een trimconsult!
•    Beperk het aantal personen die de kat vergezellen tot maximum twee
•    Hele jonge kinderen meenemen is niet aan te raden, oudere kinderen die rustig kunnen toekijken zijn welkom!