Overslaan en naar de inhoud gaan

Over de auteurs

Joline De Jaegher

Joline De Jaegher (°1986) heeft meer dan tien jaar ervaring als kattengedragstherapeute. Ze is opgeleid als dierenverzorgster/dierenartsassistente (Hogent) en volgde ook het postgraduaat Toegepast Dierengedrag (Kaho Sint-Lieven). In Nederland schoolde ze zich bij tot kat- en vachtvriendelijk trimster. 

In 2010 richtte ze Chat-o-Gand op, een gedragscentrum voor katten. Hier kan je terecht voor stressvrije vakantieopvang, gedragstherapie, kattenmeubelen op maat en vachtverzorging. 

Joline is een van de pioniers in Vlaanderen die baasjes helpen om de noden van de huiskat beter te begrijpen. Ondertussen heeft ze al honderden katten en baasjes kunnen helpen met een betere relatie, een ontspannen vakantie of een mooie pels. 

Toen ze haar eigen kinderen andere verhaaltjes over katten voorlas, merkte ze dat ze vaak moest uitleggen hoe katten écht denken. Zo ontstond het idee om zelf een prentenverhaal te maken, samen met haar mama.

Met dit verhaal trekt Joline haar missie ‘Stressless Cats & People’ door naar kinderen. 

 

Joline De Jaegher

Persbericht (vrij bruikbaar)

‘Snor’ geeft de kat voor het eerst een stem in het Nederlandstalige kinderboek

“Ik heb dit boek geschreven voor mijn kinderen omdat ik het miste in het klassieke aanbod van kinderboeken over katten”, zegt co-auteur Joline De Jaegher. 

Wanneer Joline voorlas uit de leukste kattenboeken, vroegen haar dochtertjes voortdurend ‘waarom katten zus of zo zijn’. Ze kreeg het moeilijk uitgelegd omdat onze huiskat in het klassieke kinderboek veel menselijke trekjes vertoont.

Een kinderboek over katten met wetenschappelijke insteek: een primeur 

De ervaren kattengedragstherapeute sloeg de handen in elkaar met haar mama, een creatieve boekenjuf, en samen brachten ze ‘Snor’ tot leven, een prentenboek over katten voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Het eerste deel bestaat uit een leuk kinderverhaal met beeldrijke illustraties. We volgen een dag uit het leven van Snor, een Heilige Birmaan met heel wat kattenkwaad op z’n kerfstok. In het tweede deel nemen de auteurs op een luchtige manier de basics van kattengedrag onder de kinderloep. De wetenschappelijke insteek is een absolute primeur in het Nederlandstalige kinderboek.

Getest en goedgekeurd door volwassenen, leerkrachten en kids

De auteurs schotelden ‘Snor’ voor aan een proefpanel en de reacties waren verrassend. “De kids waren meteen mee, maar ook de volwassenen hadden ‘aha-momenten’, zegt Joline De Jaegher. “Snor is een leuke brok leesplezier voor kinderen én volwassen met leerrijke info over een fascinerend dier dat z’n plekje veroverd heeft in onze huiskamer.”

Snorrologie: binnenkort een vak in de basisschool?

“Het lager onderwijs mag best wat meer aandacht besteden aan de noden van onze huiskat, en bij uitbreiding van alle andere huisdieren”, vindt Joline De Jaegher. Vanuit haar praktijk weet de ervaren kattengedragstherapeute maar al te goed dat een gebrekkige kennis en vooroordelen aan de basis liggen van heel wat gedragsproblemen. “Je moet kinderen van jongs af aan bewust maken”, benadrukt ze. Daarom dat Miche ook aan een unieke handleiding werkt om met het boek ‘Snor’ op een creatieve manier te werken in de klas.

Bij wie verdient ‘Snor’ een plekje op de boekenplank?

Bij toekomstige ouders, ouders met jonge kinderen en grootouders met kleinkinderen. En bij alle kattenliefhebbers die op een laagdrempelige manier iets willen bijleren over hun geliefde huistijger(s). Prrrrrt.

Contactgegevens

  • E-mail: [email protected]
    • Telefoon: 09 395 71 95; voor pers graag nr 2 drukken in het belmenu. Laat gerust een berichtje achter, we bellen snel terug!

Waar kan je Snor bestellen? www.snordekat.be

 

Fotogalerij

Moeder (Miche) en dochter (Joline) schrijven samen een prentenboek over katten voor kinderen: "Snor"
Snor en het boek
Miche leest Snor voor aan de kids
Joline met dochter
Snor op tafel met het boek
Miche leest voor

In de media verschenen

Joline in het Laatste Nieuws (Oktober 2017)
Snor in de Marie Claire
Snor in Poes Partout
Snor made in Oost Vlaanderen

Op TV

Te gast in podcasts

Felinova Podcast #4 – Joline De Jaegher over het kattenhotel van de toekomst

Joline de Jaegher is deze episode te gast om te brainstormen over de uitdagingen rond kattenhotels. Joline richtte in 2017 haar eigen kattenpension op volgens de regels van de kunst. Ze is dan ook kattengedragstherapeute. In dit boeiende interview neemt ze ons mee in haar wereld van hoe we katten op vakantie het beste verblijf

Podcast felinova
Recht voor de rAAP Podcast #17: Snor maakt van kinderen en katten de gelukkigste vriendjes

Hoe leer je kinderen goed omgaan met katten? Hoe zorg je ervoor dat ze goede vriendjes worden? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de ‘baasjes van de toekomst’ tegemoetkomen aan de noden van een kat? Joline de Jaegher is kattengedragstherapeut. Samen met haar mama schreef ze Snor, een prachtig prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar, over de verhalen van een ondeugende Heilige Birmaan.

podcast recht voor de rAAP

Contacteer ons!

Wil jij graag iets schrijven over Snor en de missie van gelukkige katten en kinderen helpen verspreiden?

Dat kan uiteraard!

  • Contacteer ons per e-mail: [email protected]
  • Telefoon: 09 395 71 95; voor pers graag nr 2 drukken in het belmenu.

    Laat gerust een berichtje achter bij geen gehoor, we bellen snel terug!

 

Met Snorrige groetjes

 

Joline

 

contacteer Snor team

Onze professionele partners!

Standaard Boekhandel
Dreamcatchers kattencafe
VDG
Odisee Hogeschool
Vives Hogeschool
Wellopet