Overslaan en naar de inhoud gaan

Steun je kat bij een hotelverblijf

Ingediend door Joline De Jaegher op
Checklist kattenhotel

Steun je kat bij een hotelverblijf

In het Resort is alles aanwezig wat je kat nodig heeft, in principe moet je niets meebrengen.

Maar deze tips zijn absoluut aan te raden zodat je kat zich zo snel mogelijk comfortabel voelt in haar privé suite.

Eigen eten

 • In stresssituaties eten katten liefst voeding die ze al kennen. Breng daarom liefst zelf het eten mee dat je kat gewoon is om te eten. Het is niet verplicht en dan serveren wij Royal Canin.
 • Indien je ervoor kiest om uw kat te laten mee eten van het hoteldiner, is het toch aan te raden om een beetje voeding van thuis mee te nemen om de overstap minder lastig te maken.
 • Eigen voeding is verplicht indien je kat een dieetvoeding te eten krijgt voorgeschreven door een dierenarts of indien het om een kitten gaat (tot 1 jaar).
Katten eten

Eigen geur

De eigen geur van een kat is een enorme geruststelling en geeft heel veel veiligheid. In een vreemde omgeving herkennen ze niets van geuren en dan kan het de kat echt goed doen om vertrouwde spullen om zich heen te hebben! Katten ruiken veel beter dan wij en wat voor ons misschien minder goed ruikt is voor hen dan weer zalig!

eigen dekentjes

Eigen dekentjes en doekje

 • Neem een dekentje van thuis mee waar de katten de periode (weken) voor het verblijf meerdere malen op geslapen hebben.
 • Heeft je kat geen favoriet dekentje? Leg dan een aantal weken voor de het verblijf een dekentje of een handdoek op de favoriete slaapplaats van je kat.
 • Was aub de dekentjes NIET voor je kat naar het Resort komt! Uit onderzoek is gebleken dan katten een voorkeur hebben voor fleecedekentjes (enkel bij langharige katten mee op te letten voor klitten)! Uitgezonderd natuurlijk indien er vlekken van urine, ontlasting of overgeven op het dekentje terug te vinden zijn. 
 • Indien je een hele goede band met je kat hebt, kan ook jouw geur op kledij geruststellend zijn. Bedenk maar eens of je kat graag op die gedragen T-shirt of trui gaat liggen wanneer je deze neerlegt? Ook dit kan eventueel helpen je kat meer op zijn gemak te stellen.

Eigen krabgelegenheid

 • Door te krabben brengt een kat ook haar eigen geuren aan in de omgeving. Het is een manier van communicatie (visueel en met geuren).  Heb je een kleinere krabpaal die je makkelijk kan verplaatsen? Dan mag deze mee!
 • Heb je een deurmat waar je kat aan krabt? Neem gerust mee!
 • Vindt je dit niet zo handig dan is het aan te raden om gebruik te maken van kartonnen krabplankjes die je gemakkelijk mee kan nemen. Een reiskrabplek :-)! Je kan het vergelijken met ons paspoort dat mee op reis gaat want die geuren bevatten voor katten ook belangrijke informatie!
 • In onze suites zijn reeds ONGEBRUIKTE kartonnen krabplankjes aanwezig. POPULAIR bij vele poezels!
kat in kartonnen doos

Eigen doosjes/schuilplaatsen

Ook kartonnen dozen of slaapmandjes van thuis kunnen je kat helpen om de overgang van thuis naar het hotel vlotter te maken. Plaats ook enkele weken voor het vertrek naar het Resort kartonnen dozen in de omgeving waar je kat veel tijd doorbrengt. Lok je kat er  in  met eten, spel of kruiden!

Eigen “kopjesplaats”

 • Heb je spullen waar je kat heel graag kopjes aan geeft en passen die in een valies (je salontafel kan helaas niet mee ;-) )? Dan mogen deze ook mee want daar hangt ook een vertrouwde en positieve geur aan!
 • Er zijn speciale massagecenters voor katten op de markt waar katten kopjes op kunnen geven en ook zo hun eigen geur kunnen afzetten. Deze zijn makkelijker te verplaatsen.
kat geeft kopjes aan kattenmeubel
Joline De Jaegher, kattengedragstherapeut bij Gedragscentrum voor katten in Gent-Brugge

Over de auteur

Joline studeerde af als Professionele Bachelor Dierenzorg, Post Graduate Toegepast Diergedrag en vachtvriendelijk kattentrimster. In 2010 richtte ze Chat-o-Gand op met een missie: het welzijn van katten en hun baasjes verbeteren! Op de dag van vandaag runt ze samen met haar team een bloeiende zaak waar je terecht kan voor vakantieopvang, vachtzorg, gedragsadvies en nog veel meer kattige dingen ;-)!

Nog meer cat happiness?

Logo lezingen Chat-o-Bib
Blogartikel

Oorzaken van ongewenst kattengedrag

Logo kattengedrag Chat-o-Therapie
Gedragstherapie

Maak je kat nóg gelukkiger en boek een Zen-Consult

Logo kattenhotel Chat-o-Resort
Kattenhotel

Reserveer snel een EXCLUSIEF verblijf!

Logo lezingen Chat-o-Bib
Dierenarts

Stressless naar de dierenarts. Enkele tips!

Logo shop Chat-o-Boutique
Shop

Verwen je viervoeter met een cadeautje 

Logo lezingen Chat-o-Bib
Cat school

Lezingen over kattengedrag

Reactie toevoegen

SEO_summary
Wat gaat er in de valies van je kat voor het hotel? Lees onze waardevolle tips zodat je kat zich zo snel mogelijk comfortabel voelt in zijn/haar suite!