Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is een katvriendelijke poetsprocedure in het poezenhotel?

Een vakantieopvang is een beperkte ruimte.  Dat betekent dat katten geen mogelijkheid hebben om ver weg te vluchten van wat rondom hen gebeurt. Des te belangrijker is het om goed na te denken op welke manier je ELKE handeling die je doet in die ruimte, hoe die aangepakt moet worden om katvriendelijk te zijn.

Een aantal elementen zijn hierbij belangrijk, nl hoe beleeft de kat deze:

  1. Qua geluid: Lawaai is vaak heel duidelijk beangstigend (maar weinig katten houden van de stofzuiger)
  2. Qua geur: Zowel de eigen geur van de kat als het gebruik van poetsproducten.

Tijdens het verblijf doen we aan "spot-cleaning" met een persoonlijk materiaal nl.: vuilblik, veegborstel, kattenbakschepje en papieren doekjes. We poetsen lokaal en gaan niet onnodig ontsmetten.

Dit doen we omdat op die manier de vertrouwde geur van de kat zo veel mogelijk behouden blijft.  

Zeker het eigen poetsmateriaal is een grote meerwaarde om ziekteverspreiding te beperken en de vreemde geur van andere katten zo ver mogelijk te houden uit hun veilige kerngebied=de suite.

We gebruiken wanneer je kat in haar suite verblijft, GEEN STOFZUIGERS in de suite. Voor de katten bespaart dit heel wat stress maar voor ons als verzorgers is dit wel arbeidsintensiever. 

De poets- en ontsmettingsproducten die we gebruiken hebben geen sterke geur of zijn geurloos én zijn veilig voor katten. We gebruiken dus bv. Safe4© geurloos in plaats van Dettol welke voor katten zelfs giftig is.

Na een verblijf ontsmetten we alles grondig.

We streven ernaar de suite zo geurloos en hygiënisch mogelijk te maken voor het fysieke maar ook het mentale welzijn van jouw kat. Het poetsen van een suite na uitchecken van een poes neemt makkelijk 45-60  minuten in beslag met taken zoals: 

-    alles afwassen en ontsmetten (kattenbakken, plankjes, meubels, glazen deuren, ramen, wanden, etensbakjes, schuilplaatsen).

-    vervolgens ook de vloer stofzuigen en stomen met geurloze en veilige producten om te ontsmetten.  

-    ook de aanwezige dekentjes beschikbaar in het hotel worden telkens gewassen zodat iedere volgende gast een zo fijn mogelijk verblijf heeft.

-    alles weer relaxed inrichten met verse dekentjes, kattenbak, poetsmateriaal en krabplankjes!

 

 

Een vakantieopvang voor katten is een beperkte ruimte.  Dat betekent dat katten geen mogelijkheid hebben om ver weg te vluchten van wat rondom hen gebeurt. Des te belangrijker is het om goed na te denken op welke manier je ELKE handeling die je doet in die ruimte, hoe die aangepakt moet worden om katvriendelijk te zijn.