Skip to main content

Over ons team kattenprofessionals!

Buitenkant gebouw Chat-o-Gand kattenhotel met tuin en lavendel bloemen | Locatie: Achterdries 29, Gent-Brugge

Ontstaan

Chat-o-Gand werd opgericht in 2010 door Joline De Jaegher en biedt een uitgebreide dienstverlening voor katten en hun baasjes. Telkens vertrekkende vanuit een grondige kennis van kattengedrag, jarenlange ervaring en expertise, wordt het verblijf, de behandeling en elk contact met katten een positieve en stressvrije ervaring. 

Joline: “15 jaar geleden had ik er geen idee van dat je rekening moest houden met het gedrag van je katten. Tot ik zonder erbij na te denken een kitten bij mijn huidige  volwassen kat plaatste en dat letterlijk kleerscheuren gaf …”

Ik kon nergens terecht voor advies en de tips die ik kreeg waren niet onderbouwd. 

“Ze moesten het maar uitvechten, het ging wel overgaan”. Dat was niet het geval.

Ik voelde me schuldig dat ik mijn katten iets had “aangedaan” zonder het te beseffen. Want ja, dat kitten, ondertussen mijn oldie Zora, kon niet zomaar terug weg… Ik ging op zoek naar antwoorden, ik besloot nooit meer zo een stommiteit te begaan, mijn katten beter te begrijpen en oplossingen te vinden voor hun ongewenst gedrag.

Ik ben met mijn neus in de boeken en opleidingen gevlogen en ben er in geslaagd mijn toen twee huidige katten te laten samenleven met een wapenstilstand.

Vandaag zovele jaren later, help ik menig katteneigenaar met heel uiteenlopende katten gedragsproblemen en ongewenste gedragingen. 

Tijdens de honderden consultaties merkte ik ook dat eigenaren het moeilijk hadden om oplossingen te vinden voor opvang tijdens vakanties welke ook matchte met al hetgeen ze geleerd hadden over kattengedrag. Daar was er ook nood aan gespecialiseerde vachtzorg voor katten. Vanuit die noodzaak breidden we Chat-o-Gand uit in 2017 met extra diensten en professionele medewerkers.

Samen met het hele team is het onze missie om zowel katten als eigenaren een zorgeloze tijd te bezorgen, vachtzorg katvriendelijke aan te pakken en mensen katten beter te helpen begrijpen.

“Stressless Cats and People”

 

Chat-o-Gand videoportret

Stefanie Heyse (studente journalistiek) maakte dit prachtige portret over Joline en het ontstaan van Chat-o-Gand.
 

Het team van Chat-o-Gand

Stuk voor stuk inspirerende innovators en professionele cat servants met een onuitputtelijke drive. 

kattenhoofdje
Passie

Alle teamleden hebben zeker één ding gemeen:  een onuitputtelijke passie voor katten en hun welzijn. 
Ze zijn daarenboven ook nog eens heel erg enthousiast om hun kennis te delen en baasjes met allerlei tips te inspireren rond de beste manier om met katten om 
te gaan en hoe je hen blij kan maken. 

kattenexpert
Kennis en expertise

Bij Chat-o-Gand is je kat in betrouwbare handen, want ze wordt er omringd door een team van gekwalificeerde dierenverzorgers. 
Onze cat servants zijn allemaal uitstekend opgeleid met o.a. een professionele bachelor dierenzorg en in het geval van Joline zelfs een Post Graduaat.

kattenhoofdje chatogand
Maatwerk

Speels of eerder rustig, miauwend voor knuffels of eerder de kat uit de boom kijkend. Elke poes is uniek. Wij observeren en werken op maat van de wensen en voorkeuren van het dier. Onze cat servants herkennen het karakter van je kat en spelen naadloos in op haar behoeften: van extra rust tot extra veel speeltijd. 

Joline Kattengedragstherapeut | Kattenhotel Chat-o-Gand Team

Over oprichtster Joline

Opleidingen

Joline is opgeleid als dierverzorgster/dierenartsassistent (Hogent) en studeerde af in 2010 als Post-Graduaat Toegepast Diergedrag (Kaho Sint-Lieven). Sindsdien is ze werkzaam als kattengedragstherapeute bij Chat-o-Gand. 

Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar specifieke kennis rond katten nog verder uit te breiden. 
Bijleren over katten is oneindig en ongeloofelijk boeiend dus trok Joline in 2018 naar 
Nederland (Huisdier Kennis Instituut) om zich bij te scholen tot kat- en vachtvriendelijk trimster. 

Activiteiten

Naast oprichtster van Chat-o-Gand, kattengedragstherapeute en kattentrimster, is Joline medestichtend lid van de Vereniging voor Diergedragsprofessionals (VDG) welke in 2013 in het leven werd geroepen. Daarnaast is ze ook de de vaste kattengedragsexperte bij dierenartsenpraktijk WelloPet.

Missie

Joline heeft het haar missie gemaakt om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en baasjes en -liefhebbers kwalitatief te adviseren op maat. 

Cat Servant functies

Vrije tijd

Joline woont samen met haar man, twee lieve dochtertjes en een eigenzinnig zwart katje in ’t schuune Gent! 
Als er daarnaast nog wat tijd over is, verblijft ze 
graag in de natuur of speelt ze al eens een boardgame.

Over Wiske

Opleidingen en achtergrond

Wiske houdt al van jongs af aan van de natuur en dieren, katten in het bijzonder! 
De keuze om verder te studeren als dierenverzorgster aan de Hogeschool Gent was dan ook een evidentie. 
Daarnaast heeft ze een zestal jaar bijgedragen als vrijwilliger in een dierenasiel bij de kattenafdeling.

Cat Servant functies

Vrije tijd

Naast de professionele werking met katten is Wiske zelf het trotse baasje van een schat van een kat en 2 chinchilla's. Met veel enthousiasme gaat Wiske aan de slag om je kat een aangename tijd te bezorgen!
 

Wiske van Chatogand
Cat-servant Kimberley | Kattenhotel Chat-o-Gand Team | Kattenverzorgster

Over Kimberley

Opleidingen en achtergrond

Kimberley is afgestudeerd als dierverzorgster aan de Hogeschool Gent. Ze is opgegroeid in een gezin van dierenliefhebbers. Het zijn vooral de kleine huisdieren, zoals katten en honden, die haar weten te boeien. Kimberley is een gepassioneerd en enthousiast mens, die veel voldoening en energie haalt uit haar job als dierenverzorgster. Met haar warme persoonlijkheid slaagt ze er altijd in om zowel de baasjes als hun pluizige viervoeter(s) op hun gemak te stellen. Ook Kimberley is een geliefde catservant in ons kattenhotel en ons trimsalon.

Cat Servant functies

Vrije tijd

In haar vrije tijd houdt Kimberley ervan om te wandelen of te skeeleren, haar Zwitserse en Mechelse herders Loki en Azir mogen dan mee.

Over Bart

Opleidingen en achtergrond

Bart is opgeleid als industrieel ingenieur informatica en is de levenspartner van Joline alsook het technisch brein van het team. 

Hij staat in als medemanager en productontwikkelaar en springt soms bij in het kattenhotel.

Je kan Bart dus voornamelijk ontmoeten in het kattenhotel als redder in nood bij technische mankementen allerlei, als vertegenwoordiger van onze eigen producten in onze shop en op beurzen en af en toe ook als Cat Servant in het Chat-o-Resort :-).

Vrije tijd

  • Projecten uitwerken
  • (Board)gamen
  • Fantasy boeken lezen
Bart van Chatogand
vacature katten

Werken bij Chat-o-Gand?

Word jij onze nieuwe partner?

Heb jij een passie voor katten, ben je woonachtig in regio Gent en beschik je over een professionele bachelor dierenzorg? Neem dan zeker contact met ons op!

***CHECK ONZE OPSTAANDE VACATURES***

Zin in een stage bij ons?

Ben je momenteel bezig met een opleiding dierenzorg, een passie voor katten en zoek je een leuke stageplaats? Dan is Chat-o-Gand misschien wel de geschikte plek voor jou. Lees even verder voor onze mogelijkheden!

Nog meer cat happiness?

icoontje kattenhotel gent
Kattenhotel door therapeut

Onze visie van een kattenhotel

Logo trimsalon voor katten Chat-o-Coiffeuse
Trimsalon

Combineer een verblijf met vachtverzorging

icon chat-o-bib
Cat School

Leer meer over kattengedrag! 

Logo gedragstherapie voor katten Chat-o-Therapie
Gedragstherapie

Maak je kat nóg gelukkiger en boek een Zen-Consult

logo kattenoppas aan huis
Oppas aan huis

Blijft jouw kat liever thuis? Wij helpen je verder!

Logo kattenhotel Chat-o-Resort Gentbrugge
De Petcube

Check via de webcam hoe het met jouw kat gaat